Odżywianie Zdrowe Przepisy

Zaskakujący krem czekoladowy

Zastanawiacie się czasem z czym przygotować pyszne naleśniki bądź omlet?

Swoja drogą przepis na świetne naleśniki znajdziecie tutaj https://blog.muscle-zone.pl/nalesniki-bez-nabialu-bez-glutenu-niski-ig/

Mam dla Was pyszny, gęsty krem czekoladowy, przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a przechowywać możecie przez tydzień w zamkniętym słoiku.

Gwarantuje – jest pyszny 🙂

Składniki: 

 

 

 

Przepis: 

Fasole odsączamy z wody i przepłukujemy dokładnie pod bieżącą wodą (możemy użyć także fasoli wcześniej ugotowanej). W misce blendujemy fasolę, następnie dodajemy masło orzechowe i mleczko kokosowe, mleko należy wlewać stopniowo i zwracać uwagę na konsystencje, najlepiej rozłożyć porcje na dwie mniejsze (tak jak na filmie poniżej). Wszystko razem łączymy blenderem, następnie dosypujemy kakao i słodzik, mieszając łyżką powstałą masę i w razie potrzeby dolewamy mleczka.

Gdy całość stworzy jednolitą konsystencje, przekładamy krem do zamykanego słoika i używamy do woli jako słodki dodatek do naleśników, placuszków czy omletów, osobiście przekładam nim też ciasta 🙂

Krem z podanych proporcji (około 200 g produktu) ma ~ 330 kcal (30W/ 19T/ 13 B) 

dla porównania nutella w 200 g: 1078 kcal (115W/ 61,8 T/ 12,6 B) 😉

Zapraszam do zapoznania się z filmem, pokazującym etapy powstania kremu oraz pożądaną konsystencję

O autorze

Aurelia (@zajrzyj_mi_w_talerz)

Aurelia (@zajrzyj_mi_w_talerz)

› Zobacz wszystkie artykuły

Dodaj komentarz

Kliknij tutaj aby skomentować artykuł

Facebook

Ad