PROTEINOWE KULKI ORZECHOWE

Redakcja

Dziś przedstawię Wam przepis na najprostszy, słodki ale i dietetyczny deser jaki można sobie wymyślić. 3 składniki - Orzechowe kulki proteinowe, czyli masło orzechowe, odżywka białkowa i zmielone orzechy.
Wszystko wymieszane, schłodzone i mamy domowe, dietetyczne i wartościowe "krówki". Nie więcej niż 10 minut roboty. Sprawdźcie sami!

Czas przygotowania: 10 minut
Składniki

Przygotowanie

Masło i odżywkę białkową należy wymieszać w misce, rozcieńczając niewielką ilością wody tak, aby konsystencja przypominała bardzo gęstą masę. Nie podajemy ilości poszczególnych składników, ponieważ w zależności od rodzaju masła i rodzaju użytej odżywki gęstość powstałej masy będzie się od siebie różnić.
Przed rozpoczęciem formowania kulek (krówek), dobrze jest umieścić masę na 5-10 minut w zamrażarce. Po jej schłodzeniu formujemy kulki i obtaczamy je w zmielonych wcześniej orzechach lub migdałach. Prawda, że proste?

Dietetyczne przepisy - Orzechowe kulki proteinowe

Dietetyczne przepisy - Orzechowe kulki proteinowe

Dietetyczne przepisy - Orzechowe kulki proteinowe

Dietetyczne przepisy - Orzechowe kulki proteinowe

Dietetyczne przepisy - Orzechowe kulki proteinowe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *