Suplementacja Zdrowe Przepisy

bezglutenowe idealne naleśniki kasztanowe!!

Nareszcie udało się uzyskać idealne naleśniki bez glutenu, które możemy robić nawet w dużym rozmiarze ( u mnie ok 20 cm średnicy) i się nie rozpadną przy przewracaniu.

Do tego w porcji 50g suchego produktu mąki (czyli ok 40g węglowodanów) mamy dwa wielkie naleśniki lub 4 małe:)

 

Co potrzebujemy:

35 g mąki kasztanowej lub ryżowej

15g mąki tapioki lub ziemniaczanej

pół łyżeczki proszku do pieczenia

10g masła (roztopionego uprzednio w rondelku)

1 jajko

50g wody

50g mleka roślinnego, u mnie kokosowe

tłuszcz do smażenia (np olej kokosowy w promocji TU za 12 zł!

 

Co robimy:

Wszystkie składniki miksujemy razem, masa jest dość rzadka:) Ciasto wylewaj na patelnię cienkimi warstwami o dowolnej średnicy.

Smaż z obu stron aż do zarumienienia:)

 

Podawaj z dowolnymi dodatkami: kremem czekoladowym o smaku OREO (!) KLIK , z odżywką białkową, masłem orzechowym KLIK, twarogiem, zblendowanymi owocami i czym tylko lubisz:)

 

Smacznego!

 

Karola Kocięda <3

 

O autorze

Karola Kocięda

Karola Kocięda

Jestem doradcą do spraw żywienia, studiuję dietetykę kliniczną na wyższej uczelni. Zajmuję się głównie osobami trenującymi siłowo, sportowcami oraz osobami z chorobami autoimmunologicznymi. Sama chorują na niedoczynność tarczycy, Hashimoto oraz cukrzycę typu 1. Od kilkunastu lat moim drugim domem jest siłownia:) Zapraszam do moich artykułów oraz na bloga kulinarnego dla osób z nietolerancjami lub lubiących proteinowe słodycze:) - belikewonderwoman.pl

› Zobacz wszystkie artykuły

1 komentarz

Kliknij tutaj aby skomentować artykuł

Facebook

Ad