Odżywianie Zdrowe Przepisy

Bananowe muffinki z masłem migdałowym

Kuchnia uczy kreatywności! Często wyrzucamy mocno dojrzałe owoce podczas gdy możemy zrobić z nich doskonały użytek. Nie masz pomysłu na wykorzystanie mocno dojrzałych bananów? Koniecznie przetestuj ten przepis!

Składniki:

  • 2 jajka
  • 2 dojrzałe banany
  • pół szklanki mąki ryżowej
  • pół szklanki mąki gryczanej
  • łyżeczka cynamonu
  • łyżeczka proszku do pieczenia Olej kokosowy
  • łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego
  • 5 łyżeczek masła migdałowego

Przygotowanie:

Banany rozgnieść widelcem, połączyć jajkami i olejem kokosowym. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Połowę ciasta wyłożyć do silikonowych foremek, nałożyć po łyżeczce masła migdałowego, uzupełnić pozostałym ciastem bananowym. Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego!

O autorze

Paulina Mogilnicka

Paulina Mogilnicka

Pasjonatka zdrowego odżywiania się, gotowania oraz aktywności fizycznej. Na co dzień je słodko, pysznie i zdrowo, a następnie dzieli się tymi przepisami ze wszystkimi.

› Zobacz wszystkie artykuły

Dodaj komentarz

Kliknij tutaj aby skomentować artykuł

Facebook

Ad