Odżywianie Zdrowe Przepisy

Zachwycające BROWNIE low carb (bez cukru, nabiału, zbóż, niski ig)

Czekoladowa rozpusta, tak, zdecydowanie tak można opisać to ciasto.

Brownie z czerwonej fasoli jest kołem ratunkowym gdy mam ochotę na coś słodkiego, mocno czekoladowego z niską ilością kalorii i bez cukru.

Ciasto to robi się ekspresowo i w przeciwieństwie do brownie z buraka, które jest bardziej wytrawne i dla smakoszy 😉 to smakuje jak prawdziwe ciasto, nie uwierzycie że jest FIT.

Jego makro bez dodatku owoców (cała blaszka)  to: około 930 kcal , 100g ww/ 32g t/ 57g b 

Kto się skusi?

Przepis :
 300 g fasoli czerwonej suchej bądź 2 puszki
 2 jajka
 mały banan (dojrzały)
50 g erytrolu http://www.muscle-zone.pl/slodziki/erythritol-1134g
3 łyżki kakao
łyżeczka cynamonu
wanilia (dowolnie)
 łyżka czubata oleju kokosowego http://www.muscle-zone.pl/zdrowe-tluszcze/olej-kokosowy-300ml
łyżeczka proszku do pieczenia
truskawki/maliny/wiśnie/jagody

Fasole odcedzam, przelewam wodą, dodaje do miski/blendera, wbijam jajka, wrzucam banana, olej i blenduje do jednolitej konsystencji. Następnie wrzucam produkty sypkie, wszystko razem mieszam. Wylewam do keksówki z papierem do pieczenia, wciskam w ciasto owoce, tym razem mrożone truskawki (ale świetnie sprawdzają się też maliny, borówki, jagody, wiśnie)  i piekę 40-50 min 180 stopni. Ciasto lekko wyrośnie. Najlepsze jest następnego dnia jak wystygnie i poleży w lodowce.

Zerknijcie na mini video przedstawiające etapy powstania ciasta, zapraszam

Aurelia, https://www.instagram.com/zajrzyj_mi_w_talerz/

O autorze

Aurelia (@zajrzyj_mi_w_talerz)

Aurelia (@zajrzyj_mi_w_talerz)

› Zobacz wszystkie artykuły

1 komentarz

Kliknij tutaj aby skomentować artykuł

Facebook

Ad