Popularne artykuły

Proteinowe jabłka z cynamonem
Zdrowe Przepisy

Proteinowe jabłka z cynamonem 

proteinowe jabłka z cynamonem

Jest co prawda po Świętach i pewnie większość z Was zgrzeszyła w tym czasie nieco z sernikiem/mazurkiem/makowcem (niepotrzebne skreślić) ale dziś idziemy dalej z tematem słodyczy. Tyle że trochę bardziej dietetycznych i ze stosunkową większym ładunkiem protein

Czas przygotowania: 15 min + 30 min pieczenia
Składniki 2 sztuki

 

Przygotowanie

W jabłkach wydrążamy otwory w których umieszczamy orzechy, żurawinę i przykrywamy je kawałkami startego jabłka. Posypujemy całość cynamonem i imbirem i zapiekamy 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Porcję kazeiny mieszamy z niewielką ilością wody w celu uzyskania gęstej konsystencji. Ja wybrałem dwa różne smaki, czekoladowy i waniliowy. Waniliowy pasuje chyba do tego deseru bardziej. Białko układamy na upieczone jabłka i podajemy.

Wartości odżywcze (2 jabłka)

Białko: 53g
Węglowodany: 63g
Tłuszcz: 18g
Kalorie: 615 kcal

 

[youtube url="https://www.youtube.com/watch?v=jW83jUiwKcE" width="560" height="315"]

Powiązane artykuły

Dodaj komentarz

Wymagane pola są zaznaczone *