Odżywianie Zdrowe Przepisy

Proste i zdrowe muffiny kakaowe

Brakuje Ci pomysłu na zdrowe drugie śniadanie? Mam na to rozwiązanie!

Te muffinki idealnie sprawdzą się do kubka ciepłej herbaty albo do zabrania ze sobą do pracy lub szkoły! Możesz modyfikować ten przepis, na przykład dodając do środka dżem lub masło orzechowe albo posypując wierzch babeczek gorzką czekoladą.

Składniki:

  • dojrzały banan
  • 2 jajka
  • pół szklanki mleka kokosowego
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki ksylitolu
  • 3 łyżki kakao
  • pół szklanki mąki ryżowej
  • pół szklanki mąki kukurydzianej

Przygotowanie:

Banana zblenduj z mlekiem, jajkami i ksylitolem.

Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj łyżką.

Foremki na muffinki wypełnij przygotowaną masą do 3/4 wysokości i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut.

O autorze

Paulina Mogilnicka

Paulina Mogilnicka

› Zobacz wszystkie artykuły

1 komentarz

Kliknij tutaj aby skomentować artykuł

Facebook

Ad