Odchudzanie Odżywianie Zdrowe Przepisy

Mus na mleku kokosowym z jaglanym spodem

Hej! 🙂

Na osłodzenie wieczoru mam dla Was przepis na Cynamonowy mus na mleku kokosowym z jaglanym spodem 🙂 Deser jest bez glutenu i laktozy, a jeśli zamienicie miód na syrop klonowy, będzie wegański.

Składniki:

  • 250ml schłodzonego mleczka kokosowego
  • 30g ksylitolu
  • 1/3 łyżki agaru ( można zamienić na żelatynę)
  • 1/4 łyżki cynamonu
  • 1 łyżka kakao
  • 30g płatków jaglanych
  • 30g miodu ( można zamienić na syrop klonowy)
  • 1 garść borówek
  • Gorzka czekolada i owoce do dekoracji

Metoda:

Do miski wlej mleczko kokosowe i dodaj ksylitol, agar, cynamon i kakao. Ubijaj wszystko przez 3 minuty i przelej do wysokiego  naczynia. Następnie do drugiej miski wsyp 30g płatków jaglanych i połącz z 30g miodu. Przygotuj trzy miseczki. Do każdej dodaj spód jaglany i borówki. Zalej przygotowaną masą. Udekoruj gorzką czekoladą i innymi owocami. Włóż do lodówki na godzinę. Smacznego! 🙂

Instagram: @cinnamonandberries

 

 

O autorze

Agata Biernat

Agata Biernat

Hej! :) Nazywam się Agata i mam 20 lat. Uwielbiam gotować oraz tworzyć nowe przepisy. Moje hobby to fotografia. Dziele się wegetariańskimi i wegańskimi pomysłami na Instagramie @cinnamonandberries

› Zobacz wszystkie artykuły

Dodaj komentarz

Kliknij tutaj aby skomentować artykuł

Facebook

Ad