Odżywianie Zdrowe Przepisy

Muffiny kokosowo-czekoladowe

Muffiny kokosowo-czekoladowe

Składniki 

2 ugotowane średnie bataty (ok. 450 g)

2 banany

30 g kakao

30 g erytrytolu

80 g mąki kokosowej

2 jajka

3 miarki czekoladowej odżywki białkowej 

200 ml mleczka kokosowego

do każdej babeczki kostka gorzkiej czekolady 90%

Jak zrobić?

  1. Wrzucamy do miski pokrojone ugotowane bataty, pokrojone banany, dosypujemy kakao, erytrytol, mąkę kokosową, wbijamy 2 jajka, dodajemy odżywkę białkową o smaku czekoladowym, mleczko kokosowe i blendujemy.
  2. Gładką masę wylewamy do foremek i wkładamy do każdej po kostce czekolady gorzkiej najlepiej powyżej 90%.
  3. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na ok. 180 stopni, bez termoobiegu, i pieczemy do suchego patyczka, u mnie około 30 min.

Smacznego!

O autorze

Aleksandra

Aleksandra

› Zobacz wszystkie artykuły

Dodaj komentarz

Kliknij tutaj aby skomentować artykuł

Facebook

Ad