Ciekawostki kulinarne Odżywianie Zdrowe Przepisy

Karmelowe Mrożone Babeczki LCHF

Hej!

Budyń białkowy to jeden z moich ulubionych produktów, jest niskokaloryczny i na prawde zaspakaja ochotę na słodycze. Pomyślałam że fajnie byłoby go wykorzystać w trochę ciekawszy sposób i tak oto powstały karmelowe mrożone babeczki. Mają bardzo mało węglowodanów, a za to dużo zdrowego tłuszczu i białka.

Składniki:

 

  • 70g zmielonych płatków kokosowych (W blenderze)
  • 70g ulubionego masła orzechowego
  • 30g budyniu białkowego
  • 200ml wody (do budyniu)

Metoda:

Do miski wrzuć zmielone płatki kokosowe i masło orzechowe. Połącz składniki na gładką masę. Przygotuj 4 foremki i do każdej włóż masę, tak jak na filmie. Przygotuj budyń według instrukcji na opakowaniu. Wypełnij nim każdą babeczkę (2 warstwa). Wsadź do zamrażalnika na 2 godziny. Gotowe! Smacznego 🙂

Instagram: @cinnamonandberries

O autorze

Agata Biernat

Agata Biernat

Hej! :) Nazywam się Agata i mam 20 lat. Uwielbiam gotować oraz tworzyć nowe przepisy. Moje hobby to fotografia. Dziele się wegetariańskimi i wegańskimi pomysłami na Instagramie @cinnamonandberries

› Zobacz wszystkie artykuły

1 komentarz

Kliknij tutaj aby skomentować artykuł

  • Mniam! Wyglądają naprawdę apetycznie. Na pewno skorzystam z tego przepisu. Staram się prowadzić aktywny tryb życia, zwracać szczególną uwagę na swoją dietę oraz stosować codziennie iqacai, żeby mieć szczupłą sylwetkę oraz cieszyć się brakiem jakichkolwiek chorób.

Facebook

Ad