Odżywianie Suplementacja Zdrowe Przepisy

Czekoladowe ciasto z ciecierzycy (a’la bajaderka)

Próbowaliście słynnego ciasta z fasoli?

Teraz czas na ciecierzycę, smakuje zupełnie inaczej, jest zbite, czekoladowe i syte.

 

Przepis na czekoladowo-piernikowe ciasto z ciecierzycy
  • 400g wcześniej ugotowanej ciecierzycy i odsączonej
  • 1 banan
  • 3 jajka
  • 100ml soku pomarańczowego z miąższem bądź mleka kokosowego
  • 40g erytrolu/ksylitolu
  • 40g kakao
  • łyżeczka przyprawy do piernika
  •  łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki mąki gryczanej

 

Ciecierzycę z bananem i jajkami zblendowałam razem, dolałam soku bo masa wydawała mi się zbyt zbita, następnie składniki sypkie, na koniec posypałam migdałami w płatkach. Piekłam w formie tortowej o średnicy 16cm na papierze do pieczenia przez 45 minut w 180 stopniach.

próbujcie, jest pyszne 

Aurelia „zajrzyj mi w talerz” 

O autorze

Aurelia (@zajrzyj_mi_w_talerz)

Aurelia (@zajrzyj_mi_w_talerz)

› Zobacz wszystkie artykuły

Dodaj komentarz

Kliknij tutaj aby skomentować artykuł

Facebook

Ad