Diety Odchudzanie Odżywianie Zdrowe Przepisy

Ciasto jabłkowe – bez jajek, cukru i laktozy

Hej!

Łapcie przepis na wegańskie ciasto z jabłkami! Jest idealne dosłownie dla każdego, a przy tym cudowne w smaku! Jego wilgotne wnętrze i karmelowy posmak powalają na kolana 🙂

Składniki:

  • 200g mąki owsianej
  • 350g mleczka kokosowego
  • 60g cukru kokosowego
  • 60g masła z nerkowców
  • 1 Łyżka proszku do pieczenia
  • 2 pokrojone w kostkę jabłka
  • Olej kokosowy (do wysmarowania blachy)

Metoda:

W dużej misce wymieszaj mąkę owsianą, mleko kokosowe, cukier kokosowy, masło z nerkowców i proszek do pieczenia. Kiedy uzyskasz jednolitą konsystencje dodaj pokrojone jabłka. Wysmaruj blachę olejem kokosowym i przełóż masę. Jeśli masz ochotę możesz posypać ciasto migdałami. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

Smacznego!

Instagram: @cinnamonandberries

 

O autorze

Agata Biernat

Agata Biernat

Hej! :) Nazywam się Agata i mam 20 lat. Uwielbiam gotować oraz tworzyć nowe przepisy. Moje hobby to fotografia. Dziele się wegetariańskimi i wegańskimi pomysłami na Instagramie @cinnamonandberries

› Zobacz wszystkie artykuły

1 komentarz

Kliknij tutaj aby skomentować artykuł

Facebook

Ad