Ciekawostki kulinarne Odchudzanie Odżywianie Zdrowe Przepisy

Ciasteczka z orzechami makadamia i figami

Hej!

Sezon na figi w pełni, dlatego tym razem mam dla was przepis na pyszne, kruche ciasteczka z orzechami makadamia i świeżymi figami 🙂

Składniki:

  • 125g mąki owsianej
  • 50g masła z nerkowców
  • 65g syropu daktylowego ( lub miód, syrop z agawy)
  • 1 banan
  • 20g orzechów makadamia
  •  2 szczypty soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  •  2 figi

Metoda:

W dużej misce rozgnieć widelcem banana. Następnie dodaj mąkę owsianą, masło z nerkowców, syrop, sól i proszek do pieczenia. Wszystko połącz i uformuj 6 ciastek. Na każde dodaj kilka orzechów. Piecz przez 15 minut w temperaturze 185 stopni. Kiedy ciasteczka będą gotowe, ozdób je pokrojonymi w plasterki figami.

Makro jednego ciastka z orzechami i figą:

Kcal: 231   3,9 B| 9,2 T| 33,1 W

Smacznego! 🙂

Instagram: @cinnamonandberries

O autorze

Agata Biernat

› Zobacz wszystkie artykuły

Dodaj komentarz

Kliknij tutaj aby skomentować artykuł

Facebook

Ad