Odżywianie Zdrowe Przepisy

Brownie z Fasoli

Dzisiaj dla wszystkich milosnikow fit zamiennikow, stworzylam brownie zrobione z czerwonej fasoli. Wiele osob u mnie w rodzinie nawet nie potrafilo powiedziec po sprobowaniu z czego jest zrobione, wiec nie obawiajcie sie uzywac w wypiekach fasoli czy np. batatów!

Czego bedziecie potrzebowali?

SKŁADNIKI

2 puszki czerwonej fasoli

4 jajka

2 banany

4 łyżki kakao

3/4 szklanki erytrytolu lub innego słodzika

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

3 łyżki oleju kokosowego

PRZYGOTOWANIE

  1. Piekarnik należy nagrzać do 180 stopni (u mnie termoobieg)
  2. Wysypujemy na sitko fasole i dokladnie pluczemy pod woda. Przeplukana fasole przekladamy do duzej miski, w ktorej bedziemy juz robic nasze brownie.
  3. Dodajemy do miski rowniez jajka, banany, kakao, wybrany przez Was slodzik, proszek do pieczenia i olej kokosowy i dokładnie blendujemy (jezeli masa nie będzie dobrze roztarta, może się kruszyć po upieczeniu)
  4. Gotową mase przelewamy do formy do pieczenia wylozonej papierem do pieczenia i wkladamy do piekarnika na ok. 40 minut
  5. Po wyjeciu z piekarnika odczekać troche az ciasto wystygnie, podobno smakuje najlepiej na drugi dzien! 🙂

A dla tych, ktorzy nie sa pewni jak to zrobic, na tym filmiku jest caly przepis wykonany przeze mnie wraz z kolega po fachu 🙂

Smacznego!

O autorze

Aleksandra

Aleksandra

› Zobacz wszystkie artykuły

Dodaj komentarz

Kliknij tutaj aby skomentować artykuł

Facebook

Ad