Odżywianie Zdrowe Przepisy

Bananowe z orzechami

Macie nadmiar pięknie dojrzałych bananów w domu?

Bananowe to świetne rozwiązanie, a na dojrzałych bananach wychodzi najlepiej

 

 

 

Składniki: 

🔸4 rozgniecione banany

🔸2 całe jajka

🔸3 łyżki roztopionego oleju kokosowego

🔸250 g mąki gryczanej

🔸3 łyżki ksylitolu 

🔸łyżeczka cynamonu i ekstraktu waniliowego

🔸orzechy włoskie

🔸łyżeczka proszku do pieczenia i łyżeczka sody

 

Przygotowanie:

Produkty sypkie (mąka, proszek do pieczenia, soda, cynamon, ksylitol) łączymy ze sobą. W osobnej misce blendujemy bądź rozgniatamy widelcem banany, dodajemy rozbełtane jajka, ekstrakt waniliowy oraz olej kokosowy. Następnie do produktów płynnych dodajemy stopniowo sypkie miksując. Na koniec dodajemy orzechy włoskie (2-3 garście). Wszystko przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 160 stopni z termoobiegiem na 50-60 minut do zrumienienia ciasta. Warto przed wyłożeniem zrobić test z patyczkiem czy ciasto doszło w środku.

 

 

smacznego Aurelia „zajrzyj mi w talerz” 

 

O autorze

Aurelia (@zajrzyj_mi_w_talerz)

Aurelia (@zajrzyj_mi_w_talerz)

› Zobacz wszystkie artykuły

Dodaj komentarz

Kliknij tutaj aby skomentować artykuł

Facebook

Ad