Ciekawostki kulinarne Odżywianie Zdrowe Przepisy

Bananowe placuszki – bez cukru i glutenu

Hej!

Chyba nie znam osoby, która od czasu do czasu nie miałaby ochoty na pyszne pancakes :-). Warto jednak zadbać o to, aby placuszki oprócz smaku, przyniosły nam jak najwięcej witamin i jak najmniej niezdorwego cukru oraz tłuszczu 🙂  Łapcie przepis na bananowe placuszki!

Składniki:

  • 1 jajko
  • 1 dojrzały rozgnieciony banan
  • 3 łyżki mąki z ciecierzycy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Olej kokosowy do smażenia

Metoda:

Do miski dodaj jajko, banana, mąkę i proszek do pieczenia. Połącz dokładnie wszystkie składniki. Smaż na oleju kokosowym. Podawaj ze świeżymi owocami. Smacznego!

 

Instagram:@cinnamonandberries

O autorze

Agata Biernat

Agata Biernat

Hej! :) Nazywam się Agata i mam 20 lat. Uwielbiam gotować oraz tworzyć nowe przepisy. Moje hobby to fotografia. Dziele się wegetariańskimi i wegańskimi pomysłami na Instagramie @cinnamonandberries

› Zobacz wszystkie artykuły

Dodaj komentarz

Kliknij tutaj aby skomentować artykuł

Facebook

Ad