Ciekawostki kulinarne Odżywianie Zdrowe Przepisy

Bananowe babeczki bez cukru i glutenu

Hej!

Tym razem przepis dla bezglutenowców dbających o linie 🙂

Bananowe babeczki z owocami i orzechami na mące z ciecierzycy!

Składniki:

  • 130g mąki z ciecierzycy
  • 50g waniliowej odżywki białkowej
  • 210g banana
  • 1 jajko
  • 25g ksylitolu
  • 1/2 łyżki proszku do pieczenia

Metoda:

Połącz wszystkie składniki. Przygotuj dodatki (truskawki i ulubione orzechy) oraz foremki. Wypełnij foremki w sposób pokazany na filmiku 🙂 Piecz w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Smacznego!

Instagram: @cinnamonandberries

 

 

O autorze

Agata Biernat

Agata Biernat

Hej! :) Nazywam się Agata i mam 20 lat. Uwielbiam gotować oraz tworzyć nowe przepisy. Moje hobby to fotografia. Dziele się wegetariańskimi i wegańskimi pomysłami na Instagramie @cinnamonandberries

› Zobacz wszystkie artykuły

1 komentarz

Kliknij tutaj aby skomentować artykuł

  • Przepis na zdrowe słodycze. W sam raz podczas odchudzania. Aktualnie jestem w trakcie zrzucania nadprogramowych kilogramów, więc chętnie korzystam z różnych zdrowych przepisów, żeby nie dopadła mnie dietetyczna monotonia. Ponadto regularnie biegam i stosuję iqacai, żeby efektywniej spalać tkankę tłuszczową. Do wakacji uporam się ze swoją nadwagą.

Facebook

Ad